JAPANSKI VISKI
Japanski viskiji, danas su, “ime za sebe”, uzdrmavši staru hijerarhiju premijum viskija širom planete. Kako su ih ljubitelji viskija sve više spoznavali, njihova reputacija je samo konstatno rasla a u poslednje vreme nalaze se u neverovatnoj ekspanziji među uživaocima kvalitetnog viskija.
Japanski viski se pravi skoro po identičnoj tehnologiji kao i škotski viski, zahvaljujući „ocu japanskih viskija“ Masataki Taketsuru, koji je u Škotskoj stekao sve potrebne veštine i znanje za proizvodnju prvoklasnih viskija a 1924. Godine otvorio prvu destileriju viskija u Japanu.
Danas je Nikka najcenjeniji i najprodavaniji japanski brend viskija u Evropi, s osvojenim prestižnim nagradama na takmičenjima.
JAPANSKI BLEND VISKI Yamazakura Blended japanski viski je mešavina sastavljena od 80% kuk
JAPANSKI MEŠANI VISKI Yamazakura Peated je dvostruko destilovan u bakarnom loncu i zatim