KONJAK
Konjak je jedno od najprefinjenijih žestokih alkoholnih pića, posebna vrsta brendija, koji nosi naziv po istoimenom francuskom području „Konjak“, koje je zaštićeno i u kojem se isključivo proizvode konjaci koji nastaju od posebnih sorti belog grožđa.
Ovo francusko područje podeljeno je na šest regija, u kojima se uzgaja najkavalitetnija vinova loza na svetu, i u zavisnosti iz koje dolazi i koliko godina odležava konjak dobija određenu nomenklaturu. Regije se mogu podeliti od najkvalitetnije ka najmanje kvalitetnoj: Grande Champagne, Petit Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois i Bois Ordinaires.
Konjak mora da se destiluje dva puta i da odležava u hrastovim buradima, širokog dna i to najmanje 30 meseci do po nekoliko desetina godina.
Postoje tri glavne klasifikacije konjaka:
- VS – very special / vrlo poseban konjak koji odležava barem dve godine i može biti označen sa tri zvezdice
- VSOP – very superior old pale konjak koji odležava najmanje četiri godine
- XO – extra old / jako star konjak koji odležava najmanje deset godina
1ER CRU DE COGNAC Pierre Ferrand 10th Generation Cognac je ekskluzivni francuski konjak koji odl
FRANCUSKI KONJAK Inspirisan konjacima koji su se koristili za pravljenja koktela tokom zlatnog d
Pierre Ferrand stavlja svoj personalizovani otisak u svakom koraku proizvodnje konjaka, počev&scaron
Ovaj konjak ima tople note vanile, crvenog voća, oraha, cimeta i čokolade. Svojom jednostavnom lepo
Bogato zaokružen, ali u isto vreme i veoma živahan konjak koji nam dočarava divnu harmoniju između p
NAJPOPULARNIJI KONJAK NA SVETU Hennessy VS(Very Special) konjak proizvodi se u kompaniji koja je
URAVNOTEŽEN I SOFISTICIRAN Hennessy V.S.O.P. konjak (Very Special Old Pale) proizvodi se u kompa
NOVI STIL KONJAKA Kreiran od strane Maurice Hennessy-ja 1870. godine, za krug svojih najbližih p
PREFINJENA DIMENZIJA KONJAKA Hennessy Paradis konjak nastao je kao plod ujedinjenja stotinak raz
Martell VSOP konjak koji je odležao u drvenim bačvama divan je primer klasike. Konjak Martell je gla
Courvoisier VS 0,70 pažljivim odabirom grožđa, tradicionalnom tehnikom destilacije sa zrenjem u najk