MESKAL
Meskal nije planetarno popularan kao što je tekila, mada je u poslednjih nekoliko godina primetan veći porast i to najviše u okviru svetske bar scene. Meskal predstavlja još jedan destilat, pored tekile, koji nastaje od različitih tipova agave. Proizvodi se na jugoistoku Meksika, u državi Oahaka i nastaje upravo od određenih vrsta agave, poput Espadina, Mano Larga i Bermeja. Jedna od glavnih razlika između tekile i meskala je u tome što se agava za tekilu kuva na pari dok se agave za meskal peku i potrebno im je 8-9 godina da porastu.
Za razliku od tekile meskal može da se pravi od više različitih vrsta agave i nema precizno definisano geografsko poreklo unutar Meksika.
MEKSIČKI MESKAL OD ESPADÍN AGAVE 400 Conejos® mezcal Joven je uz poštovanje tradi
MEKSIČKA VODA ŽIVOTA Derrumbers Meskal San Luis nastaje upravo u istoimenom mestu, San Luis, koj
MEKSIČKI MESKAL OD PLAVE AGAVE Mexicat Mezcal Joven se pravi od čiste plave agave i destiluje se