KANADSKI VISKI
Viski je nastao u Kanadi u 19. veku, kada su ga uveli škotski i irski imigranti, donevši sa sobom zanat proizvodnje viskija, nastanjeni u današnjem Ontariju. Popularnost kanadskog viskija se eksplozivno širila i već do 1840. godine u Kanadi je postojalo oko 200 destilerija. Danas su glavne kanadske destilerije smeštene u Ontariju i Alberti, sa manjim brojem destilerija u Manitobi i Novoj Škotskoj.
Uspeh kanadskog viskija zapravo je nastao za vreme prohibicije u Americi, kao i za vreme američkog civilnog rata.
Svi kanadski viskiji su mešani (blended) viski sa samo jednim izuzetkom „single malt“ viskija.
Zakonom je definisano da mora odležati minimum tri godine i dozvoljeno je dodavanje ukusa poput šerija, vina i voćnih sokova. Dodavanjem ukusa stvara se glavna razlika između kanadskih i ostalih viskija širom sveta, gde su jedini sastojci žitarice, voda i kvasac.
KANADSKI VISKI Dobrodošli u vatreni svet uzbuđenja sa Fireball Cinnamon Whisky. Ova neodo