Blog

Tekila i meskal - osnovne razlike

Jedan od najbitnijih agrokulturnih proizvoda koji dolazi iz Meksika jeste agava –neverovatna biljka zahvaljujući kojoj nastaju i zbog koje možemo da uživamo u sjajnim žestokim alkoholnim pićima. Nazivaju je još i “pustinjskim ljiljanom” a od nje se dobijaju različiti destilati, poput izuzetno popularne i omiljene tekile.

Čitaj dalje
Kokteli – posebna doza hedonizma

Smatra se da su se alkoholna pića „miksovala“ još u 17. veku, kada su se kokteli pili na dvorovima i bili rezervisani isključivo za vladare i njihove goste. Danas, imamo priliku da uživamo u raznovrsnoj ponudi i neverovatnim blagodetima koje kokteli nose sa sobom i to zahvaljujući neverovatnom talentu i mašti barmena širom sveta.

Čitaj dalje
Alkoholna pića kao neizostavni aperitivi i dižestivi

Veliki broj osoba ne pridaje mnogo pažnje i uopšte ne razmišlja kako bi moglo da se upari određeno alkoholno piće sa hranom i zbog toga se neretko dešava da im određena pića ne ostanu baš u lepom sećanju.

Čitaj dalje
Zašto su japanski viskiji postali prava svetska atrakcija?

Mnogi se pitaju zašto su japanski viskiji postali “odjednom” toliko popularni, da su uzdrmali staru hijerarhiju premijum viskija širom sveta. Reč je o tome da su svetski stručnjaci iz ove oblasti kao i uživaoci kvalitetnih viskija, poslednjih godina, spoznali

Čitaj dalje
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code