Da biste pristupili sajtu potrebno je da potvrdite da imate više od 18 godina.
Sada priznata širom sveta, kao jedan od najvećih i najpoznatijih brendova viskija na svetu, priča o Johnnie Walker je ultimativna priča o strasti i odlučnosti.
Čitaj daljeNikka Coffey Malt viski izuzetnog i izbalansiranog ukusa u Coffey kazanima
Čitaj daljeGlenfiddich je brend škotskog viskija koji je 1886. osnovao William Grant u Škotskoj. Destilerija Glenfiddich je jedna od najvećih i najpopularnijih u Škotskoj i proizvodi preko 10 miliona boca viskija svake godine. Glenfiddich ima reputaciju za proizvodnju visokokvalitetnih, glatkih i dobro izbalansiranih viskija.
Čitaj daljeDa li ste znali da je japanski viski popularniji nego ikada ranije? Nikka je jedan od lidera koji stvara razne japanske viskije u svojim destilerijama Yoichi i Miyagikyo. Neki se prodaju kao single malt sa imenom destilerije, a ostali se mešaju na različite načine pod oznakom Nikka (npr. Nikka Taketsuru
Čitaj daljeBushmills je glatki trostruko destilovani irski viski u kojem mnogi uživaju vekovima. To je jedan od najpoznatijih viskija na svetu, i to sa dobrim razlogom - njegov jedinstveni ukus je nešto što bi svako trebao da iskusi.
Čitaj daljeRum je zasigurno jedno od najomiljenijih alkoholnih pića koje se dobija od šećerne trske (melase i soka šećerne trske) i dolazi pretežno iz karipskih ali i iz nekoliko južnoameričkih zemalja
Čitaj daljeVermut je ojačano vino, aromatizovano raznim biljnim sastojcima (korenje, cveće, bilje i začini).
Čitaj daljeFrancuska vinska istorija datira još od VI veka pre nove ere. Vino je sastavni deo francuske kulture. Ova zemlja je postojbina gotovo svih slavnih internacionalnih sorti: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc.
Čitaj daljeViski je za mnoge vrhunski izbor kada su u pitanju alkoholna pića. Za razliku od drugih žestina, nudi širok izbor ukusa i aromatičnih nota. U ovom blogu ćemo navesti neke od najboljih brendova viskija koje vredi znati!
Čitaj daljeVotka je bezbojno destilovano piće bez određene arome ili ukusa, a može imati od 40 do 55 procenata alkohola. Zahvaljujući izuzetno neutralnom sastavu, votka se odlično slaže sa hranom bogatijeg ukusa kao što su biftek, kavijar, sir, kiseli krastavci i dimljeni losos.
Čitaj daljeKoktel je mešano piće, čiji je osnovi sastojak uglavnom jedno alkoholno piće, kao što je rum, viski ili džin, koji se zatim meša sa drugim sastojcima ili ukusima.
Čitaj daljeSazrevanje viskija u buretu je jedan od najuticajnijih procesa koji definišu ukus viskija. Iako je dužina vremena sazrevanja viskija važna, vrsta bačve je ključna i igra ogromnu ulogu u oblikovanju konačnog ukusa
Čitaj daljeViski je jedno od najpopularnijih pića današnjice i predstavlja najrasprostranjeniju kategoriju žestokih alkoholnih pića u svetu. Viski, poznat kako nastaje destilacijom žitarica i odležava isključivo u hrastovim, drvenim buradima.
Čitaj daljeJedan od najbitnijih agrokulturnih proizvoda koji dolazi iz Meksika jeste agava –neverovatna biljka zahvaljujući kojoj nastaju i zbog koje možemo da uživamo u sjajnim žestokim alkoholnim pićima. Nazivaju je još i “pustinjskim ljiljanom” a od nje se dobijaju različiti destilati, poput izuzetno popularne i omiljene tekile.
Čitaj daljeSmatra se da su se alkoholna pića „miksovala“ još u 17. veku, kada su se kokteli pili na dvorovima i bili rezervisani isključivo za vladare i njihove goste. Danas, imamo priliku da uživamo u raznovrsnoj ponudi i neverovatnim blagodetima koje kokteli nose sa sobom i to zahvaljujući neverovatnom talentu i mašti barmena širom sveta.
Čitaj daljeVeliki broj osoba ne pridaje mnogo pažnje i uopšte ne razmišlja kako bi moglo da se upari određeno alkoholno piće sa hranom i zbog toga se neretko dešava da im određena pića ne ostanu baš u lepom sećanju.
Čitaj daljeMnogi se pitaju zašto su japanski viskiji postali “odjednom” toliko popularni, da su uzdrmali staru hijerarhiju premijum viskija širom sveta. Reč je o tome da su svetski stručnjaci iz ove oblasti kao i uživaoci kvalitetnih viskija, poslednjih godina, spoznali
Čitaj dalje