Da biste pristupili sajtu potrebno je da potvrdite da imate više od 18 godina.
Već smo Vam pisali o džinu, veoma inspirativnom piću koji je savršen sastojak mnogih proslavljenih koktela kao što su džin tonik ili martini, omiljeno piće neverovatnog Džejms Bonda. Ovog puta se sa francuske teritorije, gde smo mnogo toga naučili o šarmantnom francuskom džinu, selimo na zapad u obližnju Englesku, kolevku ovog čudesnog pića.
Engleski džin je simbol tradicije, inovativnosti i istančanog ukusa. Njegova jedinstvenost leži u složenom procesu proizvodnje i pažljivo odabranim, apsolutno prirodnim sastojcima koji mu daju karakterističan, oštar i aromatičan ukus.
Baš takav je i Whitley Neill, vrhunski džin koji je inspirisan najboljim ukusima i sastojcima iz celog sveta, a potom destilovan u samom srcu veličanstvenog London City-ja.
Whitley Neill je afirmisani engleski brend koji objedinjuje asortiman vrhunskog, ručno pravljenog - zanatskog džina sa bogatim nasleđem, koje nas vodi u daleku 1762. godinu. Ovaj izuzetni premium džin, destiluje se u višestruko nagrađivanoj City of London Distillery, prvoj i jedinoj destileriji džina koja već 200 godina postoji u London City-ju.
Danas je tu Johnny Neill, pripradnik osme generacije porodice koja je vekovima unazad proizvodila fantastičan džin. Nakon što je prvobitno izgradio karijeru u upravljanju investicijama, rešio je da prigrli porodično nasleđe i krene novim putem, osnivajući popularni brend Whitley Neill Gin 2005. godine. Putujući širom sveta u potrazi za najboljim ukusima, odlučio je da za svoj džin koristi izuzetne biljke poput bobica kleke iz Severne Makedonije, korijandera iz Istočne Evrope, korena angelike iz Bugarske, korena irisa iz Maroka, slatke kore pomorandže i limuna iz Španije, kejpskog ogrozda, praha baobaba iz Južne Afrike… Prva neverovatna kreacija bio je The Whitley Neill London Dry Gin, klasični suvi džin, ali ne kakav je većini poznat, već mekši i glađi od svojih tradicionalnih prethodnika, sa bogatim notama kleke, citrusa i egzotičnih botaničkih sastojaka poput baobaba i kejpskog ogrozda.
Za Johnny-jevu fasinaciju džinom, zaslužna je njegova baka. Upravo je od nje naučio kako da jednostavnim kombinovanjem bobica kleke sa drugim ukusima i aromama dođe do novih, inovativnih rešenja koja ostavljaju bez daha. A Johny-ja je ova mogućnost eksperimentisanja izuzetno privlačila.
Od tog trenutka dobio je inspiraciju da stvori kombinacije koje su egzotičnije, zagonetnije i misterioznije, ali o njima ćemo više nekom drugom prilikom. Sada ćemo Vam govoriti o neverovatom Whitley Neill GIN Distiller's cut-u.
Za Whitley Neill GIN Distiller's cut možemo reći da predstavlja veoma klasičan London Dry izraz, sa fokusom na jedan citrus, suvu koru pomorandže. Napravljen je od fenomenalnih biljaka poput bobica kleke, semena korijandera, korena angelike kao i slatke pomorandže. Njegov profil je zaokružen dominantnim gorko-slatkim balansom koji je upotpunjen mekom, punom aromom i suptilnim, cvetnim notama. Prisutne su snažne note kandirane pomorandže, dodir belog bibera i čvrsta okosnica kleke.
O tome koliko je izuzetan, govore brojne zlatne nagrade koje je osvojio na različitim svetskim takmičenjima:
Svakako Vam savetujemo da ga probate. Možete ga konzumirati i u nekom fanstastičnom koktelu. Evo našeg predloga:
SASTOJCI:
50 ml Whitley Neill Distiller's cut džina;
25 ml sirupa od zove;
50 ml gazirane vode;
25 ml Prosecco-a.
PRIPREMA:
Sipajte Whitley Neill Distiller's cut džin i sirup od zove u čašu ispunjenu kockama leda. Nakon toga dodajte gaziranu vodu i Prosecco. Na kraju, koktel ukrasite kolutićima svežeg krastavca i listićima nane.
Uživajte u ovoj božanstvenoj kreaciji!